Chelsea flower show 2008 & 2011

 

V roku 2008 a 2011 sme navštívili jednu z najlepších svetových výstav Chelsea flower show v Londýne.

 

 

Táto výstava sa koná každoročne v mesiaci máj, kde sa prezentujú firmy z oblasti záhradníctva a záhradnej a krajinnej architektúry. Ak sa radi inšpirujete pri tvorbe svojej záhrady rôznymi nápadmi a novými trendmi záhradnej a krajinnej architektúre vrelo odporúčame návštevu tejto naozaj úchvatnej kvetinovej šou. Prídu si tu na svoje odborníci z rôznych oblastí zaoberajúcimi sa zeleňou a taktiež široká verejnosť.

 

My sme navštívili výstavu už druhý krát a zakaždým nás výstava uchváti rôznorodosťou a pestrosťou nápadov, ktorými si dokážeme spríjemniť naše obydlia.

 

 

DSCN7724
DSCN7717
DSCN7720
DSCN7750

 

V anglickom duchu a s kráľovskou noblesou je tu prezentovaná tvorba prostredníctvom rôznych médií do celého sveta.

 

Anglicko ako jedna z kolísok záhradnej a kraj. architektúry i dnes udáva trendy, napr. pri tvorbe malých záhrad, veľkých krajinárskych úprav ale i v použití rôznych umeleckých doplnkov v harmónií so zeleňou. My sme sa zamerali na tvorbu záhradných architektov, nakoľko je to gro našej práce. Vzhľadom na zastúpenie záhradných architektov z celého sveta, je možné vidieť odlišnosti pri tvorbe a plánovaní záhrad. Celkový efekt znásobuje dlhodobá príprava kompozícií s použitím predpripraveného rastlinného materiálu čo umocňuje dojem skutočnú atmosféru priestoru – záhrady.

 

Na výstave nás zaujali rôzne materiály použité v kompozícii záhrad, ich originalita, umelecká hodnota a návrat k prírode.

 

Nechajte sa inšpirovať a prezrite si fotografie, ktoré sme spravili na výstave Chelsea flower show 2008 a 2011.